Næstved kommune har nu styr på smitten

Foto: Shutterstock

Restriktionerne virker tilsyneladende. I hvert fald, hvis man kigger isoleret på positivprocenten, der langsomt er ved at falde til samme niveau som først i december.

Tal fra SSI viser, at Næstved kommune har fået vendt kurven, så vi er tæt det niveau som var gældende den 1. december. I begyndelsen af måneden var positivprocenten på 1,59. I midten af måneden var positivprocenten helt oppe at vende på 4,9. Det var også i disse dage, at kommunen lukkede ned. Den 20. december var positivprocenten nede på 2,95.

Siden nedlukningen er positivprocenten langsomt vendt tilbage til under december måneds start.

Henrik Ullum, der er direktør fra Statens Serum Institut, skriver bl.a. på Twitter, at udviklingen i positivprocenten er et synligt bevis på, at restriktionerne virker.

Det er ikke kun den faldene positivprocent, der peger på, at kurven er vendt med coronasmitten. Antallet af smittede er faldet en smule de sidste par dage, Incidenstallet er også faldet de fleste steder.

Nu beder Statsministeren så, at vi holder fast. På Facebook har Mette Frederiksen opfordret til, at vi skal sørge for at smitten ikke stiger her i julen.

Derfor er der også aflyst flere gudstjenester her i julen.