Du får bedre søvn hvis du har den rette madras

Foto Pexels

At få god og regelmæssig søvn er ekstremt vigtigt for din trivsel og din sundhed. Derfor bør du prioritere at få de bedste fysiske rammer til at sove i.

Sov for din sundhed

Alle forskere er enige om at det at sove er ekstremt vigtigt for ens sundhed og helbred. Får du ikke den rette søvn. Får du ikke din søvn, har du øget risiko for at udvikle sygdomme, måske få stress og depressioner og så bliver din hukommelse også dårligere. Du er i risiko for en lang række livsstilssygdomme. Og rigtig mange mener forskere, at du har øget risiko for overvægt, fordi din kost bliver dårligere. Det er sandsynligt, at du har øget trang til søde sager, hvis du ikke får sovet ordentligt.

Grunde til ikke at kunne sove

Der kan være en lang række grunde til, at du kan have svært ved at sove. Det kan være stress eller generelt dårlige tanker i dit liv. Det kan være nogle fysiske ting ved dig og måske smerte i din krop, men det kan også være at der er sket store forandringer i dit liv. Og så er der de fysiske rammer omkring din seng og soveværelse.

De fysiske rammer skal være på plads

Har du problemer med at sove, er det en god ide at optimere de fysiske rammer omkring din søvn. Det gælder både for det værelse som du sover i, og måske specielt temperaturen i det. Men især sengen skal være et sted, hvor du føler dig til. Det handler om dyner og puder, men måske især din madras. En oplagt mulighed er en 140x200 boxmadras, der svarer til en halvandenmands seng. Sover du alene i en sådan seng, så har du masser af mulighed for at brede dig og føle dig tilrette i sengen.

Din seng

Generelt er der en række tiltag, du kan tage for at føle dig tilrette i din seng. Blandt andet kan du også sørge for en god topmadras, der kan øge din komfort i sengen. Det giver en behagelig seng, og samtidig forlænger du levetiden på din boxmadras. Med en god topmadras kan du ikke lettere ramme den rette temperatur til dit behov i sengen. Endnu en god ide er at montere ben på din boxmadras, så der kommer mere luft omkring din seng.